دمنده اصطلاحا به دستگاههایی اطلاق میشود که برای جابه جا کردن حجم متوسط گاز با فشارهای کم و تا حدود 3 بار، مورد استفاده قرار می گیرند. دمنده ها و کمپرسورها از لحاظ ساختمان و اصول کار بسیار شبیه به هم می باشند. کمپرسور به دستگاههایی گفته می شود که برای فشرده کردن و انتقال گازها مورد استفاده قرار میگیرند. بسته به نوع و ساختمان کمپرسورها، از آنها برای حجم ها و فشارهای مختلفی استفاده می شود. معمولا اختلاف فشار گاز ورودی و خروجی کمپرسور ها بیشتر از 3 بار است. البته کمپرسورها و دمنده ها خیلی به هم شبیه اند و گاهی ممکن است یک دستگاه در یک واحد به عنوان دمنده و در واحد دیگر به عنوان کمپرسور شناخته شود.
طبقه بندي كمپرسورها
كمپرسورها از لحاظ اصول كار به سه دستۀ كلي طبقه بندي مي شوند:
كمپرسورهاي جنبشي
كمپرسورهاي جابه جایي مثبت (دورانی ، رفت و برگشتی)
كمپرسورهاي حرارتی (اجکتورها)
کمپرسورها را با استفاده از سامانۀ پاششی ساده و سامانه های تغذیه اجباری به کمک پمپ، روغن کاری میکنند. در کمپرسورهای کوچک فقط از سامانۀ روغن کاری پاششی استفاده میشود اما در کمپرسورهای نیمه بسته و باز، روغن کاری توسط پمپ روغن انجام می گیرد. به دلیل اهمیت روغن کاری باید از وجود روغن کافی در کمپرسور مطمئن شد؛ به همین منظور بر روی بدنة کمپرسور شیشه ای قرار دارد تا بتوان سطح روغن داخل کمپرسور را بازدید نمود و در صورت پایین آمدن سطح روغن از اندازۀ تعیین شده، نسبت به جبران آن اقدام نمود.
روغن مورد استفاده در کمپرسور هم به نوع کمپرسور و هم نوع گاز به کار رفته در آن بستگی دارد. کمپرسورهای هوا و گاز از نظر مکانیکی شبیه به هم هستند و اختلاف اساسی آن ها اثر گاز بر روی روغن مورد استفاده در آن ها می باشد.
عوامل موثر در انتخاب روغن کمپرسور
· نوع کمپرسور
· فشار گاز متراکم شده
· دمای خروجی
· نوع گاز متراکم شده
روغن کمپرسور علاوه بر روانکاری وظایف زیر را نیز انجام میدهد:
· آب بندی به منظور جلوگیری از بازگشت گازهای خروجی به سیلندر
· خنک کردن موتور از طریق انتقال حرارت و خروج آن از موتور
· جلوگیری از خوردگی
محصولات ما شامل انواع روغن قابل استفاده در کمپرسورها هستند. برای تهیه و خرید روغن کمپرسور و یا استعلام قیمت روغن کمپرسور مورد نظر خود در کاربردهای صنعتی با کارشناسان ما در تامین روانکار رسپینا تماس بگیرید.