در صنایع غذایی و داروئی، روغنها و گریسها نقش برجستهای در جلوگیری از خسارت ناشی از شرایط کاری سخت و حساس تجهییزات دارند. کاربردهای روغن های صنایع غذایی در ماشینهای مخلوط کن، نوار نقالهها، دندهها، بادامکها، تجهیزات بسته بندی، شیرآلات و سیستمهای هیدرولیک هستند. روغنها و گریسهای مناسب به تولیدکنندگان کمک میکنند تا از فرآیند تولید محصولات و مصرفکنندگان محافظت کنند. از ویژگیهای روغن مناسب در صنایع غذایی و دارویی یا همان روغن فودگرید میتوان موارد زیر را نام برد:
1- محافظت قطعات در برابر خوردگی و ساییدگی
2- مقاومت در برابر اکسیداسیون
3- سازگاری با مواد پلاستیکی
4- مقاوم در برابر مواد شیمیایی و تماس با مواد غذایی
5- شاخص گرانروی بالا